Algemene informatie peuteropvang

Bij de peuteropvang van De Groene Zwaluw worden kinderen in de leeftijd van 1,5 jaar tot 4 jaar opgevangen. Hierbij is het mogelijk om alleen gebruik te maken van peuterspeelochtenden, maar we bieden ook hele dagopvang en vakantieopvang. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor kinderen van 1,5 – 2 jaar. 

Ons uitdagende programma biedt de kinderen de gelegenheid om in groepsverband te spelen, elkaar te ontmoeten en zich te ontwikkelen. We werken met het VVE-programma Uk & Puk. Aan de hand van thema’s worden samen met de handpop Puk activiteiten aangeboden die aansluiten op verschillende ontwikkelingsgebieden. Peuters leren veel door met andere kinderen te spelen en leuke activiteiten te ondernemen. Zo leren ze wennen aan een groep, waardoor ze spelenderwijs worden voorbereid op de basisschool.

In de vroege ochtend, in de middag, in vakanties en op studiedagen sluiten enkele (jonge) kinderen van de BSO aan, waardoor een combinatiegroep ontstaat. Zo kunnen de peuters alvast kennis maken met de leerlingen van de basisschool en voor de oudere kinderen is het een feestje om de peuters te mogen begeleiden tijdens activiteiten.

Wij zijn veel buiten te vinden met de kinderen. Onze eigen groene tuin biedt de mogelijkheid om lekker op ontdekking te gaan. Daarnaast maken we uitstapjes naar het bos of de speeltuin. De groene omgeving van Boukoul heeft de peuters veel te bieden!

Dit alles onder begeleiding van betrokken en kundige pedagogisch medewerkers, die de kinderen een veilige basis bieden om de wereld te kunnen ontdekken. 

Bekijk hier onze brochure.

error: Content is protected !!